Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, apr, 23 2019
Senaste Nytt

Mikael Hellberg, ny ordförande för FTI

Foot: FTI
Foot: FTI
Publicerad av
Simon Matthis - 05 aug 2016

Mikael Hellberg har valts till ny ordförande i Svenska Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, det bolag, genom vilket näringsliv och handel i över två decennier arbetat med att erbjuda smarta lösningar för att i Sverige leva upp till den så kallade ”Pollutor Pays Principle” som antogs på FN-konferensen i Rio de Janeiro 1992.

Mikael har en gedigen erfarenhet i sin bakgrund som vd för Wasabröd AB, Pripps Bryggerier/Carlsberg Sverige AB, Alcro-Beckers AB och Nordisk chef för Procter & Gamble HABC. Mikael är för närvarande aktiv i styrelserna för bl a BillerudKorsnäs AB, Delicato bakverk AB och Fresks Group AB, och har även varit ordförande/ledamot i välkända verksamheter såsom bl a AB Annas Pepparkakor, Björnkläder AB, Cederroth AB, Colorama AB, Wernersson Ost AB och Anticimex AB.

– Vi på FTI ansvarar för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar på uppdrag av de företag – producenterna - som sprider dem i Sverige. Vi finansieras av dessa företag och drivs helt utan vinstsyfte. Vårt mål är att erbjuda såväl hushåll som producenter ett tydligt och enkelt återvinningssystem med bästa service och högsta miljönytta, som så lite som möjligt påverkar priset på varor och tidningar.

Svenska Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, ägs av fem olika materialbolag som i sin tur ägs av branschorganisationer och företag som tillverkar, säljer, fyller eller återvinner förpackningar och tidningar. I styrelsen finns i övrigt vd:ar från flera av Sveriges största företag från såväl fyllare, dagligvaruhandeln som Skogsindustrin.

– Den djupa förankring, breda erfarenhet och goda kunskap inom alla berörda områden som styrelsen har, skapar en dynamik och goda förutsättningar att driva arbetet för en ökad återvinning, vilket är nödvändigt för att vi ska nå regeringens höjda återvinningsmål från år 2020, säger Mikael.

Annons