Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, okt, 22 2017
Senaste Nytt

Sportigare skyddsutrustning införs på Stora Enso Fors

Conny Wårheden, arbetsmiljöingenjör på Fors bruk, iklädd den nya modernare skyddsutrustningen på Fors Bruk. Foto: Stora Enso
Conny Wårheden, arbetsmiljöingenjör på Fors bruk, iklädd den nya modernare skyddsutrustningen på Fors Bruk. Foto: Stora Enso
Publicerad av
Simon Matthis - 11 jan 2016

Stora Ensos bruk i Fors har infört ny skyddsutrustning, som sägs vara både snyggare, smäckrare och smidigare.

Skyddsutrustning omfattar hjälmar, glasögon, skyddsskor och handskar. Tidigare var mycket skyddsutrustning rätt klumpig och inte så användarvänlig enligt Stora Enso. Det ledde till att många medarbetare drog sig för att använda den eftersom den sågs som ett hinder när de skulle utföra olika arbetsmoment.

Den senaste tiden har det skett en snabb utveckling inom skyddsutrustningsområdet och det är sportvärlden som är den stora förebilden för den senaste utrustningen på marknaden.

– Det är därför viktigt att vi ser till att hänga med i utvecklingen och erbjuda riktigt bra och moderna produkter, säger Conny Wårheden, arbetsmiljöingenjör på Fors bruk, i ett pressmeddelande.

Det handlar mycket om funktion och design numera när ny skyddsutrustning utvecklas.

– Tidigare var det mest fokus på att utrustningen skulle skydda. Nu har kraven utökats och detta har gjort att utrustningen har blivit snyggare, smäckrare och smidigare. Dessutom är den betydligt mer användarvänlig, säger Conny.

I vissa fall har också tekniska förbättringar gjorts vad gäller utrustningen. Till exempel finns numera imfria glasögon och slipade skyddsglasögon, så att de som har synfel slipper ha dubbla glasögon. Stora Enso Fors har dock inte bestämts sig exakt vilken ny skyddsutrustning de ska köpa in.

De produkter som verkar bra tas hem i provexemplar, som ett antal medarbetare ute i organisationen får prova.

– Det är viktigt att vi provar ut skyddsutrustningen ordentligt innan vi bestämmer oss för vilka produkter vi ska ha. Vi köper in så pass stora volymer, så det gäller att finna de produkter som fungerar allra bäst i vår bruksmiljö, säger Conny Wårheden.

 

Annons