Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, okt, 22 2017
Senaste Nytt

SCA:s affär med Vinda godkänd av aktieägarna

Foto: SCA
Foto: SCA
Publicerad av
Simon Matthis - 13 jan 2016

SCAs avyttring av sin verksamhet i Sydostasien, Taiwan och Sydkorea för integration med Vinda International Holdings Limited har godkänts av Vindas oberoende aktieägare. Transaktionen förväntas slutföras den 1 februari, 2016, enligt SCA.

SCA är majoritetsägare i Vinda, ett av Kinas största hygienbolag. Vinda är noterat på Hongkongbörsen och transaktionen krävde ett godkännande av Vindas oberoende aktieägare.

Som en del av transaktionen har SCA och Vinda tecknat ett exklusivt licensavtal att marknadsföra och sälja SCAs varumärken: TENA (inkontinensprodukter), Tork (mjukpapper för storförbrukare), Tempo (mjukpapper för konsumenter), Libero (barnblöjor), samt Libresse (mensskydd) i Sydostasien, Taiwan och Sydkorea. Genom avtalet erhåller Vinda rättigheterna till dessa produktvarumärken på angivna asiatiska marknader.  

– För SCA är Asien en viktig tillväxtmarknad, med en stor befolkningsmängd och låg penetration av hygienprodukter. Den nu godkända transaktionen stärker samarbetet mellan SCA och Vinda, och gör det möjligt för oss att ytterligare dra nytta av våra gemensamma styrkor för att bygga en ledande asiatisk hygienverksamhet, säger Magnus Groth, vd och koncernchef i SCA, i ett pressmeddelande.

Annons