Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, okt, 22 2017
Senaste Nytt

Södra slår planteringsrekord

Planta vid Flåboda Plantskola. Foto: Södra
Planta vid Flåboda Plantskola. Foto: Södra
Publicerad av
Simon Matthis - 19 jan 2016

Under hösten 2015 planterades 5 miljoner skogsplantor från Södra. Det är den högsta volymen som planterats på hösten sedan stormåren 2005 och 2007, skriver Södra i ett pressmeddelande. Södra levererade totalt 33 miljoner skogsplantor under 2015.

En av anledningarna till att höstplanteringen ökar är, enligt Södra, de effektiva skydd mot såväl vilt som insektsangrepp som har utvecklats för plantorna. Plantans rötter växer fast i marken redan på sensommaren vilket gör att den kan starta sin tillväxt på ett bättre sätt nästkommande vår.  

- Det är extra roligt att se att våra giftfria plantor får så stort genomslag. För de plantor som skyddas med det mekaniska plantskyddet Cambiguard har vi fortsatt större efterfrågan än vad vi kunnat producera under 2015. Vi arbetar dock ihärdigt med att få upp volymerna, och kommer under 2016 att bättre kunna möta det större behovet av dessa plantor, säger Johan Jonsson, chef Södra Skogsplantor

Under januari färdigställer Södra den nya Cambiguard-linjen i Flåboda plantskola, vilket innebär att det från och med hösten 2016 kommer det att finnas betydligt större tillgång till de giftfria plantorna.  

Annons