Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, okt, 22 2017
Senaste Nytt

Paper Province söker samarbeten i Bryssel

Foto: Szilas/Wikimedia Commons
Foto: Szilas/Wikimedia Commons
Publicerad av
Simon Matthis - 26 jan 2016

Nyligen deltog Paper Province vid ett möte i Bryssel för att diskutera möjligheterna till samarbete kring bioråvara och biomaterial. På plats fanns omkring 25 regioner som ingår i EU-pilotprojektet Vanguard "Bioeconomy".

Genom att sammanföra några av Europas omkring 1300 län eller regioner i EU-pilotprojektet Vanguard vill man främja samarbetet över gränserna för att ta tillvara på de outnyttjade resurserna. – Jag presenterade Paper Province, regionens styrkor och Ligno City för att se om vi kan hitta några möjligheter till samarbeten. Flera regioner visade intresse, bland annat Skottland, Navarra, Emilia-Romagna och ett kluster av holländska, tyska och belgiska regioner, berättar Carl Zotterman, på Paper Province, i ett pressmeddelande. – Det finns mycket vi kan lära av varandra både när det gäller tekniska lösningar och byggande av värdekedjor och affärsmodeller. Det mesta av omställningen till ett hållbart samhälle måste genomföras på regional nivå, fortsätter han.

Paper Province största förhoppning är dock att hitta regioner där det finns företag som är intresserade av att driva verksamhet i Värmland.

– Det bästa för oss är om vi till exempel i samband med Ligno City i Bäckhammar kan etablera en verksamhet, bygga en fabrik eller anläggning. Vi vill ha fler arbetstillfällen och fler som vill köpa våra skogsbaserade produkter.

Vanguard är ett EU-pilotprojekt som sträcker sig över ett år.

Annons