Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, okt, 22 2017
Senaste Nytt

MoRe storsatsar på ljusmikroskopi

Foto: MoRe
Foto: MoRe
Publicerad av
Simon Matthis - 07 mar 2016

Forskningsföretaget MoRe Research Örnsköldsvik AB, som är särskilt inriktad mot skogsindustrin, har en märkt en kraftig ökning av efterfrågan på analyser med hjälp av ljusmikroskop. För att klara en högre beläggning och samtidigt leverera resultat med korta svarstider har MoRe investerat i ett nytt ljusmikroskop.

– Trouble shooting är ett logiskt satsningsområde för oss eftersom vi har en omfattande uppsättning av analysinstrument och ett gediget kunnande om processerna hos våra kunder, säger Robert Selling, avdelningschef Analysteknik på MoRe i ett pressmeddelande.   

– Vi har under lång tid haft en hög beläggning inom ljusmikroskopi och vi ser att den trenden kommer att fortsätta. Därför investerade vi i höstas i ett nytt effektivt och fullt utrustat forskningsmikroskop och har anställt Jessica Sjöstedt med gedigen erfarenhet av ljusmikroskopi. Vi har därför två ljusmikroskop och två ljusmikroskopister.  

– En tydlig trend när det gäller våra uppdrag är att kunderna har mer bråttom nu och vill ha sina svar snabbare. Ofta kan det vara slutkunden som pressar vår kund på snabbt besked.

Annons