Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, okt, 22 2017
Senaste Nytt

Paper Province lägger fokus på förpackningsindustrin

Foto: Paper Province
Foto: Paper Province
Publicerad av
Simon Matthis - 30 mar 2016

Värmlandsklustret Paper Province har fått en ny projektledare, Peter Edberg, som kommer att arbeta som innovationsrådgivare med ett speciellt fokus mot förpackningsområdet. Han kommer bland annat leda Klimatsmart Innovation, ett treårigt projekt som beviljats 12,4 miljoner kronor för att säkerställa en hållbar och långsiktig regional plattform för innovation och utveckling inom skogsbaserade värdekedjor.

Som projektledare i Klimatsmart innovation kommer fokus främst att ligga på förpackningsindustrin och främjandet.

– Mitt övergripande mål är att underlätta för skogsbaserad industri i regionen. Det gör man på lite olika sätt, bland annat genom att främja innovationer. Vårt arbete är att söka svar på frågan vad vi ska använda skogen till i framtiden, säger Peter.

I detta ingår förpackningsindustrin vilket Paper Province, i och med sammanslagningen och övertagandet av medlemmar från Packaging Arena, nu breddat verksamheten med. Arbetet befinner sig i startgroparna. Peter har därmed i uppgift att se över hur Paper Provinces nya medlemmars intressen på bästa sätt ska beaktas och ta fram en plan för arbetet mot förpackningsbranschen.

Annons