Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Nytt komplett sortiment av operatörspaneler och industridatorer

Publicerad av
Simon Matthis - 22 sep 2016

OEM Automatic introducerar nu Advantechs industridatorer i sitt sortiment. De finns i flera olika utföranden för att passa alla olika delar i verksamheten, från enklare modeller för exempelvis kontrollrum till modeller som lämpar sig för tuffa miljöer  med IP-klass upp till IP69K.

Advantechs datorer är modulära och kan anpassas efter de önskemål som finns. Det finns bland annat flertalet olika processorer och operativsystem att välja bland. Med hjälp av så kallade Idoor-moduler kan man välja de I/O man önskar, från olika fältbussar till enkla digitala in- och utgångar.

För enklare styrningar där man vill kommunicera direkt med ett PLC finns de två modellserierna WebOP-2000 och WebOP-3000, dessa finns i storlekar från 4,3” upp till 12,1”. De har stöd för kommunikation med över 300 olika PLC-modeller och många olika anslutningsmöjligheter, exempelvis RS232, RS422, RS485, Ethernet, CAN och USB.

Detta innebär att oavsett vilket fabrikat styrsystemet har så kan samma panel användas. Panelerna kan kommunicera med upp till fyra enheter samtidigt, exempelvis PLC, streckkodsläsare, skrivare och PC. WebOP-2000 har ett integrerat operativsystem, RTOS (Real Time Operating System) medan WebOP-3000 har Windows CE 6.0 som operativsystem.