Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Stora Enso lanserar CKB NudeTM

Foto: Stora Enso
Foto: Stora Enso
Publicerad av
Simon Matthis - 28 sep 2016

Stora Enso lanserar den nya kartongen CKB Nude by Stora Enso på FachPack Nürnberg den 27-29 september 2016. Kartongen är designad för att tillgodose kundernas önskemål om ett förnybart, återvinningsbart och hållbart material som känns och ser naturligt ut.

Kartongens hållfasthet, lätthet, konverterbarhet och tryckbarhet gör CKB Nude perfekt för många användningsområden, från livsmedels- och dryckesförpackningar till kosmetika och lyxvaror, enligt Stora Enso.

 – CKB Nude tillverkas uteslutande av nyfiber och är säkert val för livsmedelsförpackningar och många andra produkter. CBK Nude är en obestruken brun kartong med ett organiskt utseende som drar till sig konsumenternas blickar och tilltalar alla som föredrar hållbara, naturliga produkter. Materialet är ett fantastiskt sätt att få varumärket att sticka ut på butikshyllan och stärka produktens organiska intryck, säger produktchef Essi Lauri.

 CKB Nude erbjuder garanterad livsmedelssäkerhet genom att kartongen tillverkas av hundra procent nyfiber helt utan bestrykningskemikalier i en strikt reglerad produktionsprocess liknande den för vätskekartong. Det skapar mervärde eftersom kraven på livsmedelssäkerhet ökar genom hela värdekedjan.

 CKB Nude erbjuder samma robusta styvhet och styrka som produktfamiljen Stora Enso CKB är känd för. Kartongens bra körbarhet och konverterbarhet garanterar en effektiv produktion och optimal funktion för alla användningsområden. CKB Nude finns i ytvikterna 205, 230 och 255 g/m2.