Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jan, 17 2019
Senaste Nytt

USA-premiär för senaste Valmet-teknogin i ny tissue-linje

Publicerad av
Simon Matthis - 04 okt 2016

Företaget von Drehle Corporation är den första tissuetillverkaren i USA som nu kan producera tissue med Advantage NTT-tekniken,  särskild utvecklad för maximal produktionsflexibilitet, energieffektivitet och hög produktkvalitet. Den nya maskinen kördes igång vid företagets bruk i Natchez i Missisippi, USA.

Sören Eriksson, försäljningschef på Valmets affärshet Tissue Mills säger i ett pressmeddelande:

– Vi är glada över att ha startat igång vår första Advantage NTT-maskin i USA. Det är också den fjärde NTT-maskinen i världen som nu är i drift. Vi vill tacka von Drehle för ett gott samarbete och lagarbete för att göra det här projektet blir ett riktmärke inom industrin.

Den nya tissuemaskinen är 2,6 m bred och konstruerad för en produktionshastighet på 2000 m/min i plain mode och 1.800 m/min i textured mode. Produktionen baseras på returfiber och tekniken är optimerad för att spara energi och fibrer samt ger goda möjligheter till produktdifferentiering och hög produktion av premium produkter.

Valmets leverans omfattar en komplett Advantage NTT 100HS-maskin utrustad med en OptiFlo inloppslåda och en gjuten Yankeecylinder. Den innehåller även Advantageteknik som AirCap Yankeekåpa och en SoftReel L rullstol. Dessutom ingår ett automationspaket och installationstjänster samt produktutvecklingssupport.