Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jan, 17 2019
Senaste Nytt

SCA Obbola har infört P&ID-system med eShare-funktioner

Bild: Cadmatic
Bild: Cadmatic
Publicerad av
Simon Matthis - 12 okt 2016

SCA Obbola har haft alla sina P&ID (piping and instrumentation diagram) i ett gammalt system och ville investera i ett mer sofistikerat P&ID-system med verktyg för 3D-design.

Christer Björk, projektingenjör på SCA, rekommenderade holländska Cadmatic baserat på sin kunskap och erfarenhet av programvaran i ett tidigare projekt. Redan år 2001 importerades cirka 230 P&ID-ritningar till Cadmatic och idag hanteras alla P&ID i Obbola med Cadmatic Diagram.  

Sedan ett antal år hanteras alla anläggningsprojekt i 3D. 3D-modellen är ett "samlingsdokument" så det är inte längre nödvändigt att lagra rörledningsritningar eller isometriska ritningar i dokumenthanteringssystem. Cadmatic eXchanger för PDMS används för att konvertera 3D-modeller från PDMS till Cadmatic.

Tack vare den distribuerade designen kan externa leverantörer arbeta direkt i SCA Obbolas 3D-modell och databas via replikaservrar.  

– Jag är mycket säker på att eShare kommer att bli en stor framgång för oss båda, SCA Obbola och Cadmatic, säger Peter Brunesson, IT-chef SCA Obbola AB

Cadmatic Information Management Solutions har bidragit till ett smidigt arbetsflöde hos SCA. eBrowser har använts för konstruktionskontroll i projekt och eGo, den mobila versionen av eBrowser, togs i bruk under hösten 2015. SCA Obbola började använda eShare 2016 för underhålls- och processoperatörer.