Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Göteborgsföretag projekterar pappersbruk i Arkhangelsk, Ryssland

På uppdrag av Valmet har Göteborgsföretaget Inhouse Tech fått i uppdrag att leda byggprojekteringen av en ombyggnad av industri- och förbränningsanläggningen till Arkhangelsk massa- och pappersbruk i Novodvinsk, Ryssland.

Publicerad av
Simon Matthis - 30 jan 2017

Ombyggnaden av fabriken görs för att öka kapaciteten och ersätta föråldrad utrustning, vilken kräver mycket underhåll idag. Arkhangelsk massa- och pappersbruk är ett av det ledande bruken i Europa och är specialiserade på bland annat blekt sulfatmassa. Produktionsstart är planerad till hösten 2017.

Arkhangelsk är en stad i Ryssland med cirka 350 000 invånare. Staden är belägen vid floden Norra Dvina nära dess utlopp i Dvinabukten i Vita havet, i den norra europeiska delen av Ryssland. Arkhangelsk är idag en viktig region på grund av sin tunga industri. Staden är Rysslands största hamn för utskeppning av timmer och har en stor träförädlings- och pappersindustri.

Inhouse Tech är ett tekniskt konsultbolag. Inhouse Tech projektleder, konstruerar, arbetar med geoteknik samt miljöutredningar.

Annons

Annons

Annons