Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

SPM:s Intellinova installeras i rumänskt pappersbruk

Det rumänska pappersbruket Vrancart S.A. Adjud, en av landets viktigaste producenter av wellpapp, kartong och mjukpapper, genomgår för närvarande en moderniseringsprocess.

 Installationen på kartongmaskinen K25. Foto: Vrancart S.A. Adjud
Installationen på kartongmaskinen K25. Foto: Vrancart S.A. Adjud
Publicerad av
Redaktionen - 01 feb 2017

Då en stor del av detta arbete är inriktat på att öka produktiviteten i kartongmaskinen K25 togs beslut om att investera i ett onlinesystem för vibrationsövervakning.

Valet föll på SPM:s onlinesystem Intellinova med vibrationsövervakningsenheter och accelerometrar av typen DuoTech.

– Efter tolv år av tillståndskontroll med portabla instrument ser vi en stor fördel i att ha ett onlinesystem för tillståndskontroll som kan hjälpa oss att se kartongmaskinens dynamiska beteende i realtid och även att avgöra hur förändringar i tekniska parametrar påverkar detta. Allt detta kommer att hjälpa oss att ytterligare öka maskinens hastighet, och därmed även produktiviteten. Det avgörande argumentet för att välja SPM var accelerometern DuoTech, där vi kan dra nytta av fördelarna med både vibrations- och stötpulsteknik. Möjligheten att få längre förvarningstider har också spelat en viktig roll, säger Radu Alexe, specialist inom förebyggande underhåll på Vrancart S.A.

Vrancarts underhållschef George Buzdug är nöjd med investeringen och kommenterar:

– Den teknik vi har infört ger tidiga indikationer på lagerslitage. Det ger oss möjlighet att förebygga fel och vi kan schemalägga insatser när det finns en risk för försämrad funktion eller haveri.  

I samband med installationen av Intellinovasystemet har befintliga vibrationsgivare och kablage, som använts för ronderingsmätning med handhållet instrument, integrerats i övervakningsenheterna. Onlinesystemet har också byggts ut till fler mätpunkter på kartongmaskinen K25, där etthundrafyrtio DuoTech accelerometrar installerats och anslutits till systemet. Totalt omfattar systemet över tvåhundra mätpunkter på ledvalsar, växellådor, sugvalsar och pressvalsar.

Den nya accelerometern DuoTech kombinerar det bästa av två banbrytande teknikologier för tillståndskontroll. Vibrationsmätning med HD ENV och stötpulsmätning med SPM HD gör det möjligt att få en fullständig konditionsstatus på de övervakade objekten tydliga mätresultat och mycket långa förvarningstider för nedsatt mekanisk kondition.

Annons

Annons

Annons