Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Nu är tiden mogen för drönare i skogsbruket

Den här typen av enkla drönare börjar bli vanliga i svenska skogar, som en kikare med förmågan att se runt hörn.
Den här typen av enkla drönare börjar bli vanliga i svenska skogar, som en kikare med förmågan att se runt hörn.
Publicerad av
Simon Matthis - 16 feb 2017

På mässan Elmia Wood 7-10 juni får det obemannade flyget en egen avdelning kallad Drone Zone. Mässan samarbetar med UAS Forum Sweden som arrangerar landets ledande konferens inom området. De i sin tur samlar experter och leverantörer.

– Min förhoppning är att besökarna på Elmia Wood åker hem med insikten att drönare, det är ingen framtidsvision utan mogen teknik, färdig att användas i skogsbruket. Det säger Hans Thunander, jägmästaren som redan arbetar med drönare i skogen.

– Det blir föreläsningar och uppvisningar flera gånger varje dag. Utställare blir ledande leverantörer av tillämpningar och utrustning, säger Urban Wahlberg vid UAS Forum.

Drönare är inte helt nytt på Elmias skogsmässor. Enligt Hans Thunander visade man förra gången upp framtidsteknik, för att inspirera skogsbranschen till nya användningsområden. Idag är det ett moget verktyg, redo att användas.

– För mig är drönaren en kikare som ser runt hörn. Det är ett lika naturligt hjälpmedel som annan teknik vi redan använder, säger han.

Annons

Annons

Annons