Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Miljö- och jordbruksutskottet på besök i Stora Ensos innovationscenter

Några av Alliansens riksdagsledamöter från Miljö- och jordbruksutskottet har nyligen besökt Stora Ensos innovationscenter i Sickla. De fick lära sig mer om hur Stora Enso satsar på att utveckla framtidens nya produkter från skogen.

Foto: Stora Enso
Foto: Stora Enso
Publicerad av
Simon Matthis - 21 feb 2017

Vid det 5 000 kvm stora innovationscentret arbetar ett 70-tal medarbetare från över 16 olika länder med att utveckla nya biobaserade material som kan ersätta fossilbaserade produkter. Vid centrat har Stora Enso samlat kompetenser inom forskning, affärsutveckling och marknadsföring under ett och samma tak.

– Vi räknar med att utöka vår verksamhet i Sickla och komma upp i ett 100-tal medarbetare på sikt. Medarbetarna i Sickla har olika bakgrunder och kompetenser, än vad vi traditionellt rekryterar till innovationscenter. Vi är övertygade om att denna mångfald ska ha en positiv effekt på vårt innovationsarbete, säger Mikael Hannus, innovationschef Sverige på Stora Enso och tillägger att en av anledningarna till att Stora Enso valde att etablera ett innovationscenter i Stockholm är det goda forskningskluster som finns i regionen med bland annat Wallenberg Wood Science Center och KTH.

Vid besöket fick riksdagsledamöterna ta en närmare titt på laboratoriet där man jobbar med utvecklingen av biobaserat lim tillverkat av lignin från trä för användning i olika träapplikationer som till exempel LVL (laminerat fanérvirke).

Annons

Annons

Annons