Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt

Stora Ensos Sverigechef besökte halländska skogskvinnor

Förra veckan var Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall på plats vid Dryadernas årsmöte i Halmstad.  Dryaderna är en ideell förening för kvinnor som är intresserade av skog och skogsskötsel.

Foto: Stora Enso
Foto: Stora Enso
Publicerad av
Simon Matthis - 13 mar 2017

Per Lyrvall presenterade Stora Ensos verksamhet och beskrev de innovationssatsningar som är på gång inom företaget.

- Vårt mål är att ersätta fossilbaserade material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Varje år investerar vi runt 1 miljard kronor i forskning och utveckling av nya produkter, säger Per Lyrvall.

Han berättade bland annat om företagets satsning på två nya innovationscenter; ett i Helsingfors för förpackningar och ett i Stockholm för biomaterial. Ett annat tydligt exempel på det innovationsfokus som finns inom Stora Enso är investeringen i biokompositproduktion på Hylte bruk på 12 miljoner EUR, som presenterats tidigare i år.

– Denna investering är ett bevis på den starka innovations- och drivkraft som finns bland medarbetarna på Hylte bruk. Biokomposit har en enormt stor potential och är ett mer hållbart alternativ till plast. Denna satsning skapar framtidstro på Hylte bruk och i regionen, säger Per Lyrvall.

Annons

Annons

Annons