Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt

Skogsprojekt vann Hack for Sweden Award 2017

Hack for Sweden Award 2017 tilldelas laget Kornknut för Project Skog, en app som hjälper till att urskilja skog med höga naturvärden från ”fake forest”, som kallas så av upphovsmakaren Johan Marand eftersom dessa skogar utgörs av monokulturer och trädplanteringar.

Johan Marand. Foto: Hack for Sweden
Johan Marand. Foto: Hack for Sweden
Publicerad av
Simon Matthis - 14 mar 2017

Det vinnande bidraget använde sig av data från Skogsstyrelsen, Sveriges Lantbruksuniversitet, Länsstyrelsen och Sveriges geologiska undersökning.

Juryns motivering lyder:

”Innovativ användning av öppna data för att förändra världen till det bättre. Genom att analysera data från ett stort antal källor så kan detta projekt påverka myndighetsutövande samt öka medborgares insyn i vad som faktiskt händer i vårt land.”

– Jag trodde aldrig att jag skulle vinna Hack for Sweden med mitt skogsprojekt som jag hoppas gör att fler får upp ögonen för den svenska skogen. Samtidigt vill jag väcka debatt om hur skogen mår, säger Johan Marand ensam deltagare i laget Kornknut.

Hack for Sweden arrangerades i år för fjärde gången. I årets tävling deltog 56 lag med sammanlagt nästan 200 tävlande från olika håll i Sverige.

Annons

Annons

Annons