Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Joakim Wikeby är Inspectas nya vd

Publicerad av
Simon Matthis - 21 mar 2017

Från den 17 mars har Inspecta i Sverige en ny vd i Joakim Wikeby. Närmast kommer han från en roll som affärsområdeschef på Dekra Industrial, där han arbetat sedan 2009. Han har ansvarat för bland annat tryck- och lyftbesiktning, provning och materialutredningar. Han tar med andra ord med sig en stor branschkännedom in i den nya tjänsten.

– Jag har en stor respekt för den kunskap som finns i Inspecta. Företaget är och har varit en viktig del av svensk industri under årtionden. Som VD vill jag både ta till vara företagets historia, men framförallt bidra till att utveckla våra tjänster för att möta de behov industrin har i dag och i framtiden.

Joakim är maskiningenjör i botten och har en bakgrund som provnings- och besiktningsingenjör, konstruktör, projektledare och chef över tekniska avdelningar på olika nivåer. Hans karriär har tagit honom via bland annat ABB och Volvo Cars innan han tillträdde som regionchef på dåvarande ÅF Kontroll år 2009.

Joakims tankar om Inspectas framtid handlar både om att utveckla den höga kompetensnivån samtidigt som kundens perspektiv alltid ska vara närvarande.

 

– Vi ska hjälpa våra kunder att fatta kloka och kostnadseffektiva beslut. Vi ska alltid följa lagar och regelverk, men vi ska även ha kundens perspektiv i åtanke och vara flexibla för att hitta effektiva lösningar. Det är sådana frågor jag vill att vi ska fokusera på.

Annons

Annons

Annons