Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Lidloc – mugg i revolutionerande design

Metsä Board, som ingår i Metsä Group, presenterade Lidloc, en revolutionerande design av en mugg på Packaging Innovations Exhibition i Birmingham, 1-2 mars.

Publicerad av
Simon Matthis - 07 mar 2017

Den patenterade designen av Lidloc baseras på en förhöjd standardmugg som viks och låses och får ett integrerat lock. Den innovativa lösningen tar helt bort behovet av ett separat plastlock och kommer att förändra sättet att producera, använda och återvinna pappmuggar.

Cyril Drouet, Design & Innovation Director Metsä Board, presenterade Lidloc-konceptet för en speciellt inbjuden publik vid Packaging Innovations. Han förklarar fördelarna med den innovativa designen så här: ”Vi har utformat Lidloc till att vara en konstruktion i ett stycke, vilket eliminerar behovet av ett separat plastlock. Med hjälp av en säker “lås-lock” design är muggen enkel att vika ihop. Det integrerade locket är tätt och ger möjligheter för att stärka kundernas varumärke eftersom tryckning kan ske i ett stycke samtidigt med resten av muggämnet.  Locket är dessutom utformat så att konsumenten kan smutta på hett innehåll men är också idealiskt för kalla drycker som dricks med sugrör.

Annons

Annons

Annons