Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Premiär för Valmets första NTT-maskin i Europa

Foto: Valmet
Foto: Valmet
Publicerad av
Simon Matthis - 05 apr 2017

Den portugisiska papperstillverkaren Renova startade nyligen upp Europas första Advantage NTT-linje på bruket Torres Novas i Portugal. Renova som är kända för sitt mjukpapper i starka färger kommer att utnyttja flexibiliteten i NTT-konceptet till att tillverka både slätt och texturerade tissueprodukter.

- Det har varit ett spännande projekt och vi är glada att kunna hjälpa Renova att ta deras pappersproduktion till nästa nivå. Advantage NTT tekniken är känd att möjliggöra produktion av premiumprodukter med hög mjukhet, säger Jan Erikson, VP Tissue Sales, Valmet.

Den nya pappersmaskinen har en hastighet på 1800 m/min för strukturerat papper och 2,000 m/min för slätt papper.  Produktionslinjen är optimerad för att spara både energi och fiber, men även för att öka möjligheterna till produktdifferensiering och ökad kapacitet.

Valmets leverans omfattar en komplett Advantage NTT pappersproduktionslinje, med OptiFlo inloppslåda och gjuten Yankee cylinder. Den innehåller även Valmets Advantage tissueteknologi med funktioner som AirCap kåpa med WetDust dammhanteringssystem. Även bas- och detaljkonstruktion, komplett mäldhanteringssystem, processventilation och Valmets DNA Automationssystem ingår.

Annons

Annons

Annons