Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Ny accelerator boostar skogsinnovationer

Publicerad av
Simon Matthis - 03 apr 2017

Nu lanserar företaget BizMaker ett nytt acceleratorprogram för skogliga startups, Forest Business Accelerator, i samarbete med SCA och IBM.

– Vi söker Sveriges mest lovande nya företag som vill vara med och förändra skogsindustrin, säger Christian Söderberg, verksamhetsledare på BizMaker.

Med start i maj får ett tiotal företag hjälp att kommersialisera och internationalisera en produkt eller tjänst under sju månader. De ges tillgång till branschspecialister, avancerade teknikplattformar, nätverk och framtida samarbetsmöjligheter.  

– Det är två drömpartners. Genom att korsbefrukta skogsindustrin med digitalisering och entreprenörskap kan vi skapa helt nya lösningar, säger BizMakers verksamhetsledare Christian Söderberg.

Ole Terland, chef strategisk utveckling på SCA Forest Products, har stora förväntningar på acceleratorn.

– Vi har många spännande och lovande framtidssatsningar inom SCA, men det är förstås omöjligt att fokuserat kunna jobba med alla potentiellt intressanta spår. Därför behövs entreprenörer som kan utveckla och kommersialisera koncept som ligger utanför det som vi själva satsar på, säger han.

Annons

Annons