Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt

Metsä Board har startat upp ny extruder i Husum

Foto: Metsä Board
Foto: Metsä Board
Publicerad av
Simon Matthis - 26 apr 2017

Metsä Board har tagit den nya extrudern i Husum i drift. Linjen är toppmodern och har en årskapacitet på 100 000 ton belagd kartong. Hela investeringen är på 38 miljoner euro, ca 350 miljoner SEK. I Husum har Metsä Board en modern linermaskin för 270 000 ton helblekt liner och nyligen togs en av Europas modernaste kartongmaskiner med en kapacitet på 400 000 ton falskartong i drift.

Den nya extruderlinjen producerar nu sina första order och den kommer att serva den globala marknaden för snabbmat med förbättrad tillgänglighet och konkurrenskraftiga produkter. Metsä Boards PE-bestrukna kartong ska motsvara snabbmatsmarknadens tuffa krav på produktsäkerhet, renhet och skydd.  För närvarande är PE det vanligaste barriärmaterialet mot fukt och vatten till förpackningar för mat och matservice.

– I utvecklingen av de nya PE-bestrukna kvaliteterna har vi utnyttjat vår kompetens om kartongtillverkning kombinerat med senaste teknik. Vi har en integrerad anläggning i Husum, vilket är en klar fördel. Vår ved kommer från närområdet och vi producerar massa, kartong och PE-belagd kartong i en och samma anläggning med ett utmärkt läge nära hamnen. Därför minimeras transporterna, vilket förbättrar effektivitet och hållbarhet av leveranskedjan och det är viktigt för oss och våra kunder, säger Mika Joukio, VD Metsä Board.

Annons

Annons

Annons