Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Lägre än väntat resultat från Billerud Korsnäs

Foto: Billerud Korsnäs
Foto: Billerud Korsnäs
Publicerad av
Simon Matthis - 26 apr 2017

Billerud Korsnäs har nyligen släppt sin kvartalsrapport för första kvartalet 2017. Rörelseresultatet var på 550 miljoner kronor. Resulutatförsämringen beror på uppstarten i Rockhammar efter ombyggnaden 2016 och kvalitetskostnader till följd av produktionsstörningar under andra halvåret 2016, skriver Billerud Korsnäs i ett pressmeddelande.

– Även om situationen i Rockhammar har förbättrats och stabiliserats, kan vi få en del mindre kostnader för detta även i det kommande kvartalet. På marknaden kan vi dock se en sammantaget positiv utveckling över hela linjen och en god försäljningstillväxt, 5 % under första kvartalet jämfört med samma kvartal i fjol. I affärsområde Consumer Board överträffade vi till och med våra förväntningar i början på året tack vare en stark försäljning till alla våra större vätske- och förpackningskartongskunder, säger företagets vd Per Lindberg.

Efterfrågan på hållbara förpackningar ökar, enligt kvartalsrapporten. Per Lindberg har också noterat ett ökande behov av förpackningslösningar som utvecklas utifrån en helhetssyn på hela produktens värdekedja, i synnerhet på utvecklingsmarknader.

– För närvarande är dessa lösningar bara en liten del av vår verksamhet, men de ökar snabbare än för material och vi tror att den utvecklingen kommer att fortsätta och bli ännu tydligare, säger han.

Annons

Annons

Annons