Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, apr, 21 2018
Senaste Nytt

Skogsstyrelsen återupptar arbetet med nyckelbiotoper

Foto: Skogsstyrelsen
Foto: Skogsstyrelsen
Publicerad av
Simon Matthis - 26 apr 2017

Skogsstyrelsen återupptar sin inventering av områden med nyckelbiotopskvalitet och andra skogar med höga naturvärden i nordvästra Sverige.

Parallellt förstärks arbetet med metodutveckling för målet att slutföra processen redan 2017. Under tiden avgränsas enligt Skogsstyrelsen inte några nya områden som nyckelbiotoper.

Skogsstyrelsen styrelse har blivit häftigt kritiserat för beslutet att avbryta arbetet med att inventera nyckelbiotoper. Bland annat av Sveriges skogsägarföreningar, som skrivit ett öppet brev till statsministern där de ondgjort sig över beslutet.

– Jag är glad att vi nu kan ta ytterligare steg i den känsliga nyckelbiotopsfrågan. De beslut som Skogsstyrelsen fattat hittills har inte varit tillräckliga, säger Skogsstyrelsens ordförande Marie Larsson-Stern.

– Frågan om nyckelbiotoper är viktig för många aktörer. Skogsstyrelsen borde ha varit tydligare. Jag beklagar att det har blivit så och jag borde ha samrått om planerna. Därför skyndar vi nu på arbetet med metodutveckling, säger Skogsstryrelsens generaldirektör Herman Sundqvist.

Annons

Annons

Annons