Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt

Presentask från Metsä Board vann pris på Luxe Pack Shanghai

Foto: Metsä Board
Foto: Metsä Board
Publicerad av
Simon Matthis - 02 maj 2017

Metsä Board vann med en presentförpackning för hudkräm nyligen Luxe Pack Shanghai ”in green” Award, i kategorin för den mest miljöanpassade förpackningslösningen. Konceptet för presentförpackningen för hudkräm är utformad för att lyfta fram hållbarhet och samtidigt ge mottagaren en unik upplevelse. Förpackningen är en kombination av Metsä Boards rena, lätta och styva kartong samt företagets innovativa designservice för mer hållbara och bekväma lösningar. I briefen ingick att titta på sätt att förbättra den traditionella sekundära kartongförpackningar, och ha stark betoning på hållbarhet, stärkt varumärke och med mindre förpackning och plastmängd. Detta utan att försämra kundens upplevelse.

Den yttre asken av presentförpackningen har skarpa hörn utan överlapp och är tillverkad utan lim. Fönstret av plast är utformat för att lätt kunna tas bort för enklare återvinning. De tre inneraskarna öppnas och sluts på olika sätt, vilket förstärker varumärket genom att ge en unik kundupplevelse.

Luxe Pack ”in green” Award uppmärksammar nya miljövänligt utformade förpackningar som ger ett speciellt och positivt miljömässigt hållbart intryck.

Annons

Annons

Annons