Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Sveaskog i nytt logistiksamarbete i Mellansverige

Foto: Sveaskog
Foto: Sveaskog
Publicerad av
Christer Wiik - 03 maj 2017

Sveaskog ingår samarbete med Mikael Gunnarssons Åkeri AB. Kontraktet omfattar rundvedslogistiken i södra Örebro län och Södermanland, sammanlagt 550 000 kubikmeter per år. ”Vi gläds åt det nya samarbetet som inleddes den 1 maj. Nu fokuserar vi på att få till en så smidig uppstart som möjligt. A och O för oss är att säkra råvaruleveranserna till våra kunder”, säger Bo Arketeg, logistikinköpare på Sveaskog.

- Många åkerier i området har visat intresse för affären och vi har noga övervägt olika alternativ. Nu har vi skrivit en avsiktsförklaring med Mikael Gunnarssons Åkeri AB. Företaget har god erfarenhet av att köra i området och värderingar som stämmer väl överens med vårt sätt att arbeta, säger Eva Karlsson Berg, marknadsområdeschef för Sveaskog i Mellansverige.

Tjällmobaserade Mikael Gunnarsson har 20 års erfarenhet av rundvirkestransporter. Åkeriet har i dagsläget tre egna bilar och planerar att knyta till sig omkring tolv bilar genom samarbetspartners.

- Det är oerhört roligt att få göra en nystart kring transporterna i området tillsammans med Sveaskog. Jag ser även fram emot att samarbeta med övriga åkerier i regionen, för att på så sätt finna effektiva transportupplägg, säger Mikael Gunnarsson, ägare av Mikael Gunnarssons Åkeri AB.

Annons

Annons

Annons