Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt

Mellanskogs prishöjning på massaved ”efterlängtat”

Foto: Mellanskog
Foto: Mellanskog
Publicerad av
Simon Matthis - 10 maj 2017

Mellanskog höjde förra veckan virkespriserna för både timmer och massaved. Mellanskog har en ökad efterfråga på råvara och har därför beslutat att höja virkespriserna, skriver företaget i ett pressmeddelande.

- Vi har arbetat intensivt med strategiska affärer och effektiv logistik. Det känns bra att kunna erbjuda våra medlemmar marknadsledande virkespriser, säger Lars Magnusson, virkeschef på Mellanskog.

Listpriset på grantimmer höjs med 30 kr/m3*, listpriset på barrmassaved höjs till 255 kr/m3 och listpriset på granmassaved höjs till 270 kr/m3. Samtidigt sänks lövmassavedspriset med 15–20 kr/m3. Prisförändringarna gäller vid nytecknande av avverkningskontrakt och vid nyanmälan av leveransvirke.

Enligt Henrik Svensson, virkesområdeschef för norra Värmland, är beslutet efterlängtat.

 - Det är ett sätt att stimulera verksamheten hos skogsägarna så att de känner att de får en bättre avkastning, säger han till Värmlands Folkblad.

Han menar att massaindustrin har varit dålig på att dela med sig av sina vinster, men att Mellanskog nu hittat ”strategiska affärspartners” som gör det möjligt att lyckas bättre med transport och logistik och därigenom skapa utrymme för att ersätta skogsägarna bättre.

Konkurrensen från Norge där leverantörerna ligger lägre i pris oroar inte Henrik.

- Jag tror inte det blir något bekymmer utan vi gör affärer med de industrier som är beredda att betala de här nivåerna, säger han till Värmlands Folkblad.

Annons

Annons

Annons