Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt

Stora Enso utser ny chef för Biomaterials

Foto: Stora Enso
Foto: Stora Enso
Publicerad av
Simon Matthis - 11 maj 2017

Stora Enso har utsett Markus Mannström till Executive Vice President för divisionen Biomaterials från och med den 1 juni 2017. Han har varit koncernens CTO (Chief Technology Officer) och medlem av koncernledningen sedan 2015. Mannström ersätter Juan Carlos Bueno, Executive Vice President sedan 2011 och chef för divisionen Biomaterials sedan starten 2012. Juan Carlos Bueno lämnar Stora Enso för att finna nya utmaningar utanför bolaget.

– Jag vill tacka Juan för hans arbete med att föra Biomaterials verksamhet framåt och utveckla nya affärsmöjligheter. Jag önskar honom all lycka i hans framtida karriär. Och det är med glädje jag välkomnar Markus att ta detta steg och intensifiera utvecklingen av en av våra strategiska tillväxtverksamheter, säger Stora Ensos VD Karl-Henrik Sundström.

 

Markus Mannström har varit anställd på Stora Enso sedan 2001 och har arbetat med flera stora investerings- och FoU-projekt, bland annat som ansvarig för Guangxi-projektet i Kina. Han ansvarar för närvarande för koncernens teknik-, investerings- och FoU-funktion. Han har en M.Sc. i Pappersteknologi och har sin bas i Helsingfors.

Annons

Annons

Annons