Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Paper Province anordnade innovationsrace

Foto: Paper Province
Foto: Paper Province
Publicerad av
Simon Matthis - 15 maj 2017

Paper Province anordnade nyligen ett innovationsrace då 10 studenter fick presentera lösningar på hur biobaserade skulle kunna användas i sjukvårdens sängar. "Strålande insatser. Imponerande och nytänkande", tyckte juryn.

Studenterna läser till civilingenjör vid Karlstad universitet.  Uppgiften var att hitta på kluriga lösningar för att få ut miljövänliga lakan i sjukvården.

Företaget Cellcomb i Säffle tillverkar engångslakan i ett biologiskt nedbrytbart material. Utmaningen var att förbättra sängkläderna, exempelvis göra dem starkare, tjockare och lyxigare, för att öka företagets försäljning inom sjukvården och öka möjligheterna att söka nya marknader.

Studenterna fick en vecka på sig att arbeta med uppgiften. Erik Dahlen, konsult på Paper Province, coachade under tävlingstiden medan Peter Edberg, projektledare på Paper Province, fungerade som tävlingssamordnare.

Det första och vinnande laget som presenterade sin idé för juryn hade hittat ett komplement till Cellcombs material – ett biobaserat material som tillverkas av ett företag i Stockholm. Det handlar om ett bindemedel som skulle kunna sprayas eller strykas på lakanen för att åstadkomma mjukare och mer hållfasta lakan.

– Vår lösning är kostnadseffektiv och skulle göra Cellcomb till marknadsledande inom sjukvården, menade laget som bestod av Janne Kaukojärvi, Marcus Karlsson och Simon Karlsson.

Annons

Annons

Annons