Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, apr, 26 2018
Senaste Nytt

Valmet i Karlstad firar sitt 1000:e pilotförsök med externa kunder

Foto: Valmet
Foto: Valmet
Foto: Valmet
Foto: Valmet
Publicerad av
Simon Matthis - 08 jun 2017

Förra veckan firade Valmet Tissue Technology Center sitt tusende kundförsök på pilotmaskinen i Karlstad. Den unika händelsen firades tillsammans med forskningsklustret för mjukpapper som leds av forskningsinstutitionen RISE och som bedriver utvecklingsarbete tillsammans med Valmets utvecklings- och forskningsteam. 

Det tusende kundförsöket på Valmets pilotmaskin firades av hela Valmet & RISE-teamet.

Tissue Technology Center har under lång tid varit Valmets bas för forskning och utveckling, men har framförallt varit viktig för utvecklingsprojekt tillsammans med kunder. Under åren har många tillverkare av pappersprodukter nyttjat den unika möjligheten att testa och verifiera sina processer och produkter där.

– Vi är stolta att tillkännage vårt tusende pilotförsök tillsammans med kunder, vilket är en historisk milstolpe. Räknat i dagar blir det mer än 3000 kördagar på pilotmaskinen. Alla dessa dagar och det goda samarbetet med pappersproducenter från hela världen och leverantörer till mjukkpappersindustrin har gett oss en enorm kunskap, erfarenhet och insikt i tillverkningsprocessen. Vi ser fram emot att fortsätta resan tillsammans med våra kunder, säger Karl-Johan Tolfsson, chef för Valmets Tissue Technology Center.

Annons

Annons

Annons