Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, nov, 18 2017
Senaste Nytt

Valmet och Solar Turbines ingår samarbetsavtal

Foto: Valmet
Foto: Valmet
Publicerad av
Simon Matthis - 12 apr 2017

Valmet och amerikanska Solar Turbines (ett Caterpillarföretag) har ingått ett samarbetsavtal som ska leda till att ta utvecklingen av integrerade cogenerationsystem, med gasturbin för mjukpappersindustrin, till nästa nivå. Målet med en gemensam utveckling är att bidra till minskade produktionskostnader för tissueproducenter och förbättra energieffektiviteten i produktionsprocessen.

Valmet och Solar Turbines har en lång relation när det gäller utveckling av cogenerationsystem för tissuemarknaden. Allt sedan 1990-talet har företagen arbetat tillsammans med att integrera gasturbiner och kåpans luftsystem,  i torkprocessen. Under 2016 etablerades ett samarbete med Solar Turbines kraftgenereringsverksamhet och deras dotterbolag Turbomach, för att förbättra dessa lösningar ytterligare.

– Målet för avtalet mellan Solar och Valmet är att introducera något helt nytt inom energiområdet, som sammanför det bästa inom tissueproduktion och kraftgenerering" säger Benoît Fécamp, Paper & Tissue Market, Global, Market Development, Power Generation, Solar Turbines.

Annons