Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Södra avyttrar dotterbolag i Litauen

Foto: Södra
Foto: Södra
Publicerad av
Simon Matthis - 15 jun 2017

SIWood är ett dotterbolag i Södrakoncernen som producerar MDF-produkter till väggar och tak, foder, fönsterbrädor och fönstersmygar. Företaget har en årlig produktion på en miljon kvadratmeter och de största marknaderna är byggvaruhandeln i Sverige och Norge. Anläggningen har 60 medarbetare.

- Den 1 januari i år överlät vi Södra Wood Grimslöv till Sörnsen Holzleisten och har sedan dess fördjupat samarbetet med företaget. Idag är de en av våra huvudleverantörer, i och med att Sörnsen Holzleisten förvärvar SIWood förstärks samarbetet ytterligare. Övertagandet av SIWood ger Sörnsen en konkurrenskraftig produktion, vilket betyder ökad leveranstrygghet samt en förbättrad flexibilitet för oss som kund, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef på Södra Wood.

Sörnsen Holzleisten, grundat 1945, har flera enheter i norra Tyskland, Estland och Sverige. Företaget producerar ett brett utbud av lister, standardssortimentet innehåller över 3 000 artiklar, med olika träslag och levererar till länder i hela världen. Företaget omsätter 70 miljoner euro och har 350 anställda.

Foto: UMV
Foto: UMV

UMV väljer ny vd

UMV:s styrelse har utsett Daniel Ragnarsson till vd för UMV Coating Systems. Från och med den 1 juni...

Annons

Annons

Annons