Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Fler vill samarbeta med Skogforsk

Foto: Sven Tegelmo/Skogforsk
Foto: Sven Tegelmo/Skogforsk
Publicerad av
Simon Matthis - 26 jul 2017

Vida, Cintoq, Svenska Skogsföretagares Certifieringsgrupp och Växjö Energi har tecknat nya partneravtal med Skogforsk vilket ökar Skogforsks möjligheter att bidra till utvecklingen av ett mer hållbart skogsbruk till nytta för hela samhället.

– Det känns oerhört bra att vi lyckas knyta an fler partners till Skogforsk. Ju fler organisationer som ansluter sig till Skogforsk, desto större möjligheter har vi att bidra till utvecklingen av hållbart skogsbruk, säger Skogforsks vd Charlotte Bengtsson i ett pressmeddelande.

Genom Skogforsk kan skogsbruket samordna och växla upp sina forskningsresurser genom extern finansiering från staten och EU.  

Skogforsk bidrar till ökad tillväxt och lönsamhet i skogsbruket genom forskning om digitalisering, transportoptimering och effektivare avverkning.

– För svenskt skogsbruk är det helt avgörande att produktivitet och skonsamhet i avverkning och skogsvård utvecklas. Genom våra nya partnerföretag står Skogforsk sig ännu starkare i denna strävan, säger Skogforsks ordförande Göran Örlander.

Foto: UMV
Foto: UMV

UMV väljer ny vd

UMV:s styrelse har utsett Daniel Ragnarsson till vd för UMV Coating Systems. Från och med den 1 juni...

Annons

Annons

Annons