Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Pöyry hjälpte start-up-företag hitta partner

Photo: Fibria
Photo: Fibria
Publicerad av
Simon Matthis - 07 sep 2017

Spinova, ett litet startupföretag, och Fibira, en ledande eukalyptusmassaproducent, har funnit varandra med hjälp av teknikföretaget Pöyry. Det berättar Paper Province.

– Vi söker kontinuerligt efter nya teknologier och företag, särskilt inom bioindustri, energi och digitalisering. Vårt globala nätverk och starka relationer med stora skogsföretag ger oss möjlighet att hitta rätt partner för olika behov och koppla samman nystartade företag och investerare med gemensamma fördelar, säger Petri Vasara, Vice President Management Consulting på Pöyry, till Paper Province.

Det brasilianska skogsbruksföretaget Fibria är världsledande producent av eukalyptusmassa. Spinnova är ett finskt startupföretag som sysslar med teknologi för produktion av textilier av träfiber som kan ersätta bomull.

Fibria blir inte bara partner med Spinova. De 18 procent till stöd när det gäller utveckling, produktion och marknadsföring av nya material.

Alliansen är ett resultat av Pöyrys samarbete med olika startupföretag. Deras roll var att hjälpa Spinnova att hitta partnerkandidater i värdekedjan. En process som alltså slutade med att Spinnova och Fibria fann varandra och nu är allierade i teknikutveckling och testning med pilotförsök i förkommersiell skala.

Nyligen meddelade också Fibria att de kommer att starta upp en ny massaproduktionsfabrik före utsatt startdatum, en megainvestering på drygt två miljarder dollar.

Foto: UMV
Foto: UMV

UMV väljer ny vd

UMV:s styrelse har utsett Daniel Ragnarsson till vd för UMV Coating Systems. Från och med den 1 juni...

Annons

Annons

Annons