Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Krohne Inor ska leverera processinstrument till Gruvön nya kartongmaskin

Tryckgivare. Foto: Krohne Inor
Tryckgivare. Foto: Krohne Inor
Publicerad av
Simon Matthis - 12 sep 2017

BillerudKorsnäs har valt Krohne Inor som leverantör av processinstrument för storinvesteringen på Gruvöns bruk. Ordern innebär att Krohne Inor kommer att leverera tryck- och temperaturinstrument för att säkerställa driften för en av världens största kartongmaskiner.

 Vid anläggningen Gruvöns bruk med ca 850 anställda tillverkas kraftpapper, säckpapper, wellråvaror, vätskekartong, cupstock och avsalumassa. Den nya investeringen i bruket är en 350 meter lång kartongmaskin. Med en kapacitet om 550 000 ton kartong årligen blir maskinen en av de största i världen i sitt slag.  

 Ordern som Krohne Inor tagit hem är ett ramavtal med över 750 processinstrument som omfattar tryckgivare, temperaturgivare och signalomvandlare.

 – Avtalet med BillerudKorsnäs är ett kvitto på att vår lansering av Krohnes tryckgivare under hösten 2016 var rätt. Vi kompletterade vår starka temperaturportfölj med lika starka tryckgivare och tillbehör. BillerudKorsnäs val är en kvalitetsstämpel för oss och vi ser fram emot ett långt och bra samarbete, säger Benny Björkander, VD på Krohne Inor, i ett pressmeddelande.

Foto: UMV
Foto: UMV

UMV väljer ny vd

UMV:s styrelse har utsett Daniel Ragnarsson till vd för UMV Coating Systems. Från och med den 1 juni...

Annons

Annons

Annons