Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Valmet satsar digitalt med Dassault Systèmes

Foto: Dassault Systèmes
Foto: Dassault Systèmes
Publicerad av
Simon Matthis - 13 sep 2017

Dassault Systèmes inleder samarbete med finska Valmet.  Med hjälp av branschlösningen “Single Source for Speed” från Dassault ska Valmet förenkla hanteringen av produktutveckling och orderuppföljning inom sina tekniska och servicecenter i 30 länder.

Valmets medarbetare har nu tillgång till en samlad digital källa med realtidsinformation om produkter, delar och projekt, och får en miljö där de kan dela kunskap och interagera med kollegor, partners och slutkund. Dataanalys samt sök- och programhanteringsapplikationer underlättar återanvändningen av tidigare designmaterial.

– Vi implementerar Dassault Systèmes ”Single Source for Speed” för att förbättra vårt samarbete och produktivitet. Vår långsiktiga vision är att utveckla lösningar som minskar utsläppen och energi- och vattenförbrukningen hos produktionsanläggningar, eller som utnyttjar den senaste tekniken, som sakernas internet inom industrin och/eller augmented reality. En digital plattform gör det möjligt för oss att komma med rätt erbjudanden och rätt produkter för att bli bättre och mer innovativa, och i slutändan stötta våra kunders hållbarhetsarbete, säger Sampo Vörgren, ansvarig för PLM och kundlösningar på Valmet.

 

– Industriföretag har traditionellt använt olika system för design, produktion av delar och för att driva en anläggning. Med 3DEXPERIENCE-plattformen kan Valmet samla sin fragmenterade miljö i en enhetlig digital vy. I virtuella miljöer kan företag snabbt producera, hantera och ge service till mycket sofistikerad utrustning; miljöer där det finns höga krav på att kunna följa design- och produktionsprocessen från första kravspecifikation till faktisk tillverkning, säger Philippe Bartissol, ansvarig för lösningar för industriell utrustning på Dassault Systèmes.

Foto: UMV
Foto: UMV

UMV väljer ny vd

UMV:s styrelse har utsett Daniel Ragnarsson till vd för UMV Coating Systems. Från och med den 1 juni...

Annons

Annons

Annons