Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, sep, 18 2018
Senaste Nytt

Jönköpings wellpappfabrik inviger designstudio

Fr v Gilles van Nieuwenhuyzen, divisionschef, och Peter Torstensson, nordenchef, inviger den nyrenoverade DesignStudion i Jönköping. Foto: Stora Enso
Fr v Gilles van Nieuwenhuyzen, divisionschef, och Peter Torstensson, nordenchef, inviger den nyrenoverade DesignStudion i Jönköping. Foto: Stora Enso
Gruppbild från Designstudion. Foto: Stora Enso
Gruppbild från Designstudion. Foto: Stora Enso
Publicerad av
Simon Matthis - 06 okt 2017

Igår var det officiell invigning i Stora Ensos wellpappfabrik i Jönköping för den nyrenoverade DesignStudion och för fabrikens nya tryck- och stansmaskin. Divisionschefen Gilles van Nieuwenhuyzen och Nordenchefen Peter Torstensson var på plats. Det var tal, bandklippning och tårta som stod på invigningsprogrammet.

Marknaden för wellpappförpackningar växer, enligt Stora Enso, bland annat genom den ökande internethandeln och att det är en ökad miljömedvetenhet överlag som breder ut sig i samhället. Detta är några av faktorerna som gör att Stora Enso väljer att satsa på att ytterligare utveckla fabriken i Jönköping.

- Innovativa och hållbara förpackningar blir allt viktigare. Även högkvalitativt och mer avancerat tryck efterfrågas av våra kunder. Vår nya tryck- och stansmaskin och nyrenoverade Designstudio är helt rätt i tiden. Dessa investeringar gör att vi även fortsättningsvis kan ligga i framkant i vårt kunderbjudande och att vi kan växa oss starkare inom de attraktivaste produktsegmenten, säger Peter Torstensson.

- Det här är en viktig dag för Jönköpingsfabrikens framtid. Dessa investeringar är helt i linje med den pågående transformationen till att bli ett mer kund- och innovationsfokuserat företag, säger Gilles van Nieuwenhuyzen.

DesignStudion har fått en totalrenovering och har även utökats med drygt 20 kvadratmeter.  Det finns totalt tio DesignStudios inom Stora Enso-koncernen. Jönköpings DesingStudio är den första som uppdateras till ett nyare mer modernt och stilrent koncept. I Jönköping finns sju erfarna förpackningsdesigners som utvecklar olika innovativa förpackningslösningar tillsammans med kunderna.

Den nya tryck- och stansmaskinen, Bobst Masterline HD, togs i drift i maj i år och är en investering på cirka 60 miljoner kronor. Genom den nya maskinen höjs effektiviteten och produktkvaliteten ytterligare. Den ger möjligheter till mer högkvalitativt tryck och mer avancerade förpackningar, enligt Stora Enso. Maskinen har även en högre säkerhetsnivå och flera ergonomiskt smartare lösningar än tidigare maskiner.

 

 

Annons

Annons

Annons