Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, okt, 17 2018
Senaste Nytt

Kick-off för nytt nordiskt industrinätverk

Foto: Paper Province
Foto: Paper Province
Publicerad av
Simon Matthis - 26 okt 2017

Paper Province och Linköpings universitet representerade Sverige vid kick-offen för ett nytt nordiskt nätverk inom industriell symbios. Det är Nordiska ministerrådet och Nordregio som skapat nätverket för att deltagarna ska dela erfarenheter och tillsammans påskynda utvecklingen. Med vid mötet i Köpenhamn var representanter från Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Häromveckan gick startskottet för nätverket i Köpenhamn hos Nordiska ministerrådet. Magnus Persson från Paper Province deltog.

– Ett mycket bra initiativ att starta ett lite större nätverk. Det finns mycket att lära av varandra kring industriell symbios och affärsutveckling kopplat till detta, säger Magnus.

Industriell symbios är ett koncept som går ut på att restresurser från en industri får nytt liv som resurs hos någon annan.

Förutom Paper Province deltog bland andra klustren/nätverken Kalundborg Symbiosis (Danmark), Naestved Ressource City (Danmark), Digipolis (Finland) och Eyde Cluster (Norge).

Syftet är att man ska dela information om vilka initiativ som pågår på kommunal, regional och nationell nivå samt genom att träffas kunna sprida kunskapen, inspirera varandra och skapa samarbeten.  

Annons

Annons

Annons