Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, nov, 19 2018
Senaste Nytt

Axfood storsatsar på bioplastpåsar

Foto: Axfood
Foto: Axfood
Publicerad av
Simon Matthis - 30 okt 2017

Axfoodkoncernen, där bland annat Hemköp och Willys ingår, flyttar fram positionen för att minska användandet av plastpåsar. Axfood skriver i ett pressmeddelande att de somförsta dagligvaruaktör slutar företaget helt att använda fruktpåsar av fossil plast och övergår till påsar av sockerrör i samtliga egna butiker. Förändringen omfattar totalt cirka 170 miljoner fruktpåsar per år.

– Övergången till fruktpåsar av sockerrör är ett viktigt led i att ytterligare minska den totala klimatpåverkan, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, i pressmeddelandet.

För hela Axfoodkoncernen, där även Axfood Närlivs med Tempo och Handlar´n ingår, innebär bytet till fruktpåsar av sockerrör ett minskat koldioxidutsläpp med drygt 60 procent per år.

Övergången till de nya påsarna sker successivt under hösten, i takt med att lagren av de oljebaserade plastpåsarna töms. Först ut är två Hemköpsbutiker i Stockholm i slutet av november. Bytet av samtliga fruktpåsar beräknas vara helt genomfört i början av nästa år.  

Annons

Annons

Annons