Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, nov, 19 2018
Senaste Nytt

Borregaard bygger nytt ligninlager i Norge

Foto: Borregaard
Foto: Borregaard
Publicerad av
Simon Matthis - 02 nov 2017

Norska Borregaard och Borgs hamn ska bygga ett nytt 17 000 kvadratmeter stort ligninlager i Fredrikstad i Norge. Lagret ska stå klart första kvartalet 2018. 

– Ett sådant här lager ger Borregaard unika möjligheter att positionera sig för ännu grönare och framtidsinriktade transportlösningar. Genom att lokalisera ligninproduktlagren till Borgs hamn bereder vi vägen för att flytta över mer gods från väg- till sjötransporter, säger Tuva Barnholt, Borregaards direktör för inköp och leveranskedjestrategier i ett pressmeddelande.

Det nya lagret kommer att optimera varuflödena då det kommer att ersätta flera mindre lager under samma tak. Tanken är att på så sätt att effektivisera logistiken genom färre transporter.

Borregaards anläggning i Sarpsborg har en ligninkapacitet på 160 000 ton årligen och en ökande andel av ligninet är specialprodukter. Ett centrallager i Borg hamn är en del av ett större projekt i vilket  Borregaard investerar 500 miljoner kronor för uppgradering och specialisering av produktionsanläggningar. Projektet omfattar ny torkkapacitet, nya tankar för lagring av flytande material samt förbättrade lösningar för logistik, infrastruktur och energi.

Annons

Annons

Annons