Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, nov, 15 2018
Senaste Nytt

 Södra säljer Södra Wood AS till Sörnsen Holzleisten

Foto: Södra
Foto: Södra
Publicerad av
Simon Matthis - 29 nov 2017

Södra säljer den norska verksamheten, Södra Wood AS, till det tyska företaget Sörnsen Holzleisten. Övertagandet äger rum den 1 februari 2018. Verksamheten i Norge omfattar två produktionsenheter av list och folierad mdf i Brumunddal respektive Engesetdal, två distributionscentraler i Brumunddal och Namsos samt en marknadsorganisation placerad i Gardemoen. Totalt berörs ett 70-tal medarbetare av försäljningen.

– Den 1 januari i år överlät vi Södra Wood Grimslöv till Sörnsen Holzleisten och i juni såldes dotterbolaget UAB SIWood i Litauen till företaget. Nu säljs även den norska verksamheten till samma köpare. Vi har ett bra samarbete med Sörnsen som idag är en av våra huvudleverantörer. Övertagandet av Södra Wood AS ger Sörnsen en större del av värdekedjan där de med en konkurrenskraftig produktion och vår starka sälj- och distributionsorganisation, kan utveckla den interiöra affären i Norge på ett positivt sätt. Genom försäljningen skapas ett starkare, stabilare och konkurrenskraftigare företag, säger Peter Karlsson, segmentschef Interiör, i ett pressmeddelande.

Köpare är Sörnsen Holzleisten, grundat 1945 som har flera enheter i norra Tyskland, Estland, Sverige och Litauen. Företaget producerar ett brett utbud av lister, standardssortimentet innehåller över 3 000 artiklar, med olika träslag och de levererar till länder i hela världen.

Annons

Annons

Annons