Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, nov, 15 2018
Senaste Nytt

Karlstads universitet kompetensutvecklar Nordic Papers personal

Lars Järnström, professor i kemiteknik vid Karlstads universitet.
Lars Järnström, professor i kemiteknik vid Karlstads universitet.
Publicerad av
Simon Matthis - 05 dec 2017

 

Att Värmland är skogstätt och något av ett hjärta när det kommer till pappers- och massatillverkning är inte någon nyhet. För att se till att bibehålla den höga kunskapsnivån och samtidigt ge de anställda en chans att på arbetstid få förkovra sig i det de håller på med erbjuder Nordic Paper sina anställda en uppdragsutbildning i just pappers- och massateknik på Karlstads universitet.

Uppdragsutbildningen, som är framtagen av universitetet och helt skräddarsydd åt Nordic Paper, innehåller både massateknik och pappersteknik.

- Det är nu femte omgången som Nordic Paper tillsammans med Karlstads universitet erbjuder den här unika uppdragsutbildningen och vi startade redan 2007. Intresset är i år mycket stort. Till 20 platser har vi 37 sökande, vilket visar på enormt engagemang och intresse. De som inte får plats den här gången kommer hamna på kölista till kommande kursstarter, säger Lars Löfquist, HR-direktör vid Nordic Paper Bäckhammar AB, i ett pressmeddelande.

Nordic Paper väljer att investera i utbildningen som hålls exklusivt för de anställda av främst två anledningar. Dels för att ökad teknik kräver utvecklad kunskap hos personalen men också som ett led i arbetet med personalvård samt en förhoppning om att behålla kompetent personal.

Annons

Annons

Annons