Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jan, 17 2019
Senaste Nytt

SCA lägger ny destination till sin containertrafik

MV SCA Tunadal. Foto: SCA
MV SCA Tunadal. Foto: SCA
Publicerad av
Simon Matthis - 07 dec 2017

SCA lägger en ny destination till sin containertrafik mellan Europas containernav Rotterdam och Sverige. SCAs containerfartyg MV SCA Tunadal och MV SCA Munksund kommer att en gång i veckan angöra Oxelösunds hamn med start den 4 december. Detta ger en ny, regelbunden och effektiv transportlösning för gods från den europeiska kontinenten till Stockholmsregionen, skriver SCA i ett pressmeddelande.

SCA angör sedan tidigare Oxelösund med sina roro-fartyg, men lägger nu även till containertrafik.

– Vår containertrafik har under senare år stadigt ökat, säger Nils-Johan Haraldsson, affärsutvecklingschef för transporter på SCA.

– Transporterna av industrivaror till kontinenten har ökat och vi har kunnat bygga större och effektivare containertransportlösningar. Samtidigt har efterfrågan på hållbara och tidtabelltrygga transportlösningar ökat för inte minst konsumtionsvaror till den stora marknaden i Stockholmsområdet.

SCAs Container Express kommer att angöra Oxelösund i början av veckan, vilket stämmer bra med handelns behov av att fylla på varulagret inför de stora handelsdagarna i slutet av veckan.

– Rotterdam är Europas största hamn och ett nav för godsflödet över hela världen, konstaterar Nils-Johan Haraldsson. Vi fraktar dit industrivaror från norra Sverige och kan effektivt ta tillbaka konsumtionsvaror i både shortsea och deepsea container på samma fartyg. Vi har sedan tidigare motsvarande upplägg på Helsingborg, med mycket goda erfarenheter.