Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, dec, 15 2018
Senaste Nytt

Hans Sohlström utses till vd och koncernchef för Ahlstrom-Munksjö

Publicerad av
Simon Matthis - 22 dec 2017

Hans Sohlström har utsetts till ny vdoch koncernchef för Ahlstrom-Munksjö från den 30 juni 2018. Sohlström är idag VD och koncernchef för Ahlström Capital Group.

Ahlstrom-Munksjös nuvarande VD och koncernchef Jan Åström, (f. 1956), kommer att gå i pension senast den 30 juni 2018. Han har varit VD och koncernchef sedan sammanslagningen av Ahlstrom Corporation och Munksjö Oyj den 1 april 2017, och dessförinnan VD och koncernchef för Munkjsö sedan 2008.

– Med utnämningen av Hans Sohlström som ny vd för Ahlstrom-Munksjö förväntar vi oss att han tar bolaget till nästa nivå genom att fortsätta att leverera i enlighet med våra långsiktiga mål och vår strategiska tillväxtplan. Vi tror verkligen att Hans Sohlström genom sin kompetens, erfarenhet och passion kommer vara en drivkraft för att skapa ytterligare värde för alla våra intressenter, säger vice ordförande Peter Seligson, i ett pressmeddelande.

Hans Sohlström, M.Sc. (Tekn.) och M.Sc. (Ekon.), (f. 1964) har varit VD och koncernchef för Ahlström Capital sedan början av 2016. Innan dess arbetade han 3,5 år som VD och koncernchef för Rettig Group och 24 år i olika ledande befattningar hos UPM-Kymmene Corporation, varav 8 år som medlem av koncernledningen. På UPM fick Hans Sohlström erfarenhet från att leda företags- och affärsutveckling, försäljning och marknadsföring samt operativ verksamhet i rollen som brukschef.

Hans Sohlström kommer vara baserad vid huvudkontoret i Stockholm, med arbetsplats också vid kontoret i Helsingfors.

Annons