Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

Skogsstyrelsen vägrar inventera nyckelbiotoper på Brännvinsberget

Foto: Sveaskog
Foto: Sveaskog
Publicerad av
Simon Matthis - 03 jan 2018

Den infekterade konflikten kring Sveaskogs planerade avverkning på Brännvinsberget i Ore skogrike rasar vidare. Skogsstyrelsen svarar nu Naturskyddsföreningen, som krävt att Skogsstyrelsen inventerar nyckelbiotoper i det aktuella området, att de inte tänker göra någon sådan inventering.

I en debattartikel i Södra Dalarnas Tidning skriver Jonas Löfstedt och Rune Arvidsson, Skogsstyrelsen: ”Gång på gång får vi frågan varför vi inte inventerat skogarna i Ore Skogsrike där en rad naturföreningar har synpunkter på Sveaskogs planerade avverkningar. Frågan ska inte ställas till oss eftersom det är skogsbruket som har ansvaret i det här fallet. När det gäller de planerade avverkningarna kan vi inte se annat än att vi gjort det vi ska och är skyldiga att göra”.

Sedan mitten av december har ett antal naturaktivister, däribland Greenpeace, slagit läger på Brännvinsberget. Ett militärtält fungerar som bas där aktivisterna värmer sig och övernattar. Enligt Falu Kuriren har flera träd i området märkts med skyltar med texten Skyddsvärd skog.

Annons