Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

BillerudKorsnäs erbjuder över 400 sommarjobb

Frövi massabruk. Foto: Simon Matthis
Frövi massabruk. Foto: Simon Matthis
Publicerad av
Simon Matthis - 08 jan 2018

Idag öppnas webbansökan till BillerudKorsnäs sommarjobb för 2018. Jobben finns från Östergötland i söder till Norrbotten i norr och inom en rad olika verksamhetsområden, från produktion och underhåll till inköp, IT och laboratoriearbete.

Sommarjobben erbjuds bland annat inom arbetsområdena produktion, mekaniskt och elektriskt underhåll, inköp, administration, magasin och utlastning, logistik, IT, kvalitet och laboratoriearbete. De har varierande längd på mellan 2-16 veckor under tiden maj-augusti, beroende på uppgift och produktionsanläggning. Arbetstiderna kan vara dagtid, kontinuerlig skiftgång eller tvåskift.

Antalet sommarjobb per produktionsanläggning:

- Frövi/Rockhammar:  60         

- Gruvön                       100       

- Gävle                          120       

- Karlsborg                    60        

- Skärblacka                 70        

– Skogs- och pappersindustrin går starkt samtidigt som vi är inne i en expansiv fas med stora investeringar i flera av våra anläggningar. Att bekanta sig med oss genom ett sommarjobb är en utmärkt introduktion som i många fall har lett vidare till ett fast jobb. Sommarjobb ger också oss en värdefull möjlighet att knyta viktiga kontakter för framtiden, inte minst eftersom vi på flera av våra anläggningar står inför en generationsväxling med stort rekryteringsbehov de närmaste åren. Vi hoppas i år även kunna intressera fler kvinnliga sökande och nå ambitionen på en jämn fördelning mellan kvinnor och män bland våra sommaranställda, säger Maria Almlöf Johansson, HR-direktör Produktion, BillerudKorsnäs.

Ansökningstiden pågår från den 8 januari fram till den 28 februari.

Annons