Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

OptiGroup förvärvar företag i Finland och Rumänien  

Bild: OptiGroup
Bild: OptiGroup
Publicerad av
Simon Matthis - 10 jan 2018

OptiGroup meddelade nyligen förvärv inom affärssegmentet Industrial & Safety Solutions i Rumänien och Finland. Totalt kommer de förvärvade verksamheterna att bidra med cirka 50 miljoner euro i försäljning till denna snabbt växande del av koncernen.

 

Proxima Tapes och Proxima Comserv är aktiva inom service och försäljning av industriella förpackningar, huvudsakligen i den nordvästra regionen i Rumänien. Förvärvet av de två företagen kommer att komplettera OptiGroups befintliga förpackningsverksamhet i Rumänien, vilken har visat en stark organisk tillväxt de senaste åren.

 

Mercamer och Telpak är fullservicedistributörer med ett brett utbud av industriella förpackningsprodukter, tjänster och utrustningar. Transaktionerna, som är föremål för godkännande av det finska konkurrensverket, förväntas kunna genomföras i februari enligt OptiGroup. Förvärven innebär OptiGroups första inträde på den finska förpackningsmarknaden och blir ett komplement till den nuvarande nordiska verksamheten.

 

Christoph Sander, ordförande och vd för OptiGroup kommenterar förvärven i ett pressmeddelande:

 

– Detta är ett viktigt steg i OptiGroups utveckling och tydliggör vår ambition att växa inom affärssegmentet Industrial & Safety Solutions, både organiskt och genom förvärv. Genom att addera dessa verksamheter till vår befintliga affär inom Industrial & Safety Solutions i Norden och övriga länder, kommer vi att se en betydande expansion inom detta växande och attraktiva affärssegment.

Annons