Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, dec, 15 2018
Senaste Nytt

MoRe anställer senior processkonsult

Foto: MoRe Research
Foto: MoRe Research
Publicerad av
Simon Matthis - 10 jan 2018

Från den första januari har Hans Grundberg anställts som senior processkonsult på avdelningen för Processteknik hos MoRe Research. Han förstärker även företagets forskningsdel med en särskild inriktning mot bioraffinaderiprojekt. Hans kommer närmast från Domsjö Fabrikers innovationsavdelning DomInnova.

Hans Grundberg har en gedigen bakgrund med erfarenhet från både forskning och produktion. Mellan åren 1992 till 1997 läste han kemiteknik i Lund och doktorerade därefter i organisk kemi till 2002. Doktorandarbetet handlade om igenkänning av kolhydrater i kroppen med hjälp av vattenlösliga receptorer.

– Mitt första jobb var ett vikariat hos AkzoNobel i Örnsköldsvik och 2006 anställdes jag som utvecklingsingenjör hos Processum, säger Hans Grundberg. Det var en intressant tid eftersom grunden för Processums verksamhet lades i och med att man blev en Vinnväxt-vinnare med tillväxtinitiativet Framtidens Bioraffinaderi år 2008. I samband med VD-skiftet 2010 var jag t.f. VD för Processum under tre månader.

Annons