Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Metsä Board lanserar kartong med ekobarriär 

Foto: Metsä Board
Foto: Metsä Board
Publicerad av
Simon Matthis - 30 jan 2018

Metsä Board lanserar en ny kartong med ekobarriär. Den biologiskt nedbrytbara kartongen är speciellt utvecklad för användning inom livsmedelsindustrin. Förutom produktens fördelar ur hållbarhetssynpunkt ger den också hög effektivitet vid tryck och konvertering, enligt Metsä Board.

Produkten kan användas för mat som kräver ett fettmotstånd upp till KIT nivå 5. Dessutom kan barriäregenskaperna förbättras ytterligare med lackering i konverteringen.

En finsk konverterare, OffsetKolmio Oy, har använt den nya kartongen med specialbarriär till en baguettförpackning för ett finskt bageri, Huovisen Leipomo.

- Vi kunde minska tryckkostnaden utan att ge efter på kvalitet och barriäregenskaper. Tiden för barriärbehandlingen minskade med 50 % och tack vare den speciella barriärbehandlade MetsäBoard, säger Kimmo Jokinen, vd på OffsetKolmio Oy i ett pressmeddelande från Metsä Board.

- Konsumtionen av snabbmat fortsätter att öka. Återvinning och biologisk nedbrytning av förpackningsmaterialet blir därför allt viktigare. Vi är mycket glada för den nya kartongen med ekobarriär då vi ser verkliga hållbarhets- och effektivitetsfördelar för våra kunder. Metsä Board fortsätter utvecklingsarbetet för fler innovativa barriärlösningar, säger Mika Joukio, koncernchef på Metsä Board i pressmeddelandet.