Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Virkesbörsen tar in 10 miljoner för fortsatt tillväxt

Adam Aljaraidah och Per Hedberg, grundare av Virkesbörsen.
Adam Aljaraidah och Per Hedberg, grundare av Virkesbörsen.
Publicerad av
Simon Matthis - 07 mar 2018

Sedan bolaget Virkesbörsen lanserade sin nya plattform för digital handel med virke har tillväxten varit över förväntan, skriver företaget i ett pressmeddelande. Virkesbörsen tar nu in 10 miljoner kronor för att accelerera sin tillväxt och erbjuda skogsägare och virkesköpare en marknadsplats. Bakom investeringen står riskkapitalbolaget BackingMinds som grundats av e-handelsprofilerna Susanne Najafi och Sara Wimmercranz.

- Vi har utvärderat nästan alla lösningar inom skogssegmentet och fastnade för Virkesbörsen som vi ser har potentialen att förändra och digitalisera hela virkesmarknaden, säger Sara Wimmercranz, Founding Partner på BackingMinds, i pressmeddelandet.

Virkesbörsen kallar sig för Sveriges enda oberoende och digitala marknadsplats för virke. Enligt företaget finns 330 000 skogsägare som har saknat en transparent och effektiv marknadsplats för att kunna göra lyckade virkesaffärer på. Därför startades Virkesbörsen.

- Virkesmarknaden lider av bristande transparens och skogsägarna har ofta svårt att veta vilka bolag som köper virket, vad de betalar och när det är rätt att sälja. Å andra sidan kommer en betydande del av skogsbolagens kostnader från virkesanskaffningen och administrationen kring detta. En mer effektiv, transparent och digital marknadsplats där köpare och säljare möts och tryggt kan göra virkesaffärer tror vi är lösningen på detta och det var så idén till Virkesbörsen föddes, säger Per Hedberg, medgrundare Virkesbörsen.

Annons